Az Egyesületet a Fővárosi Pedagógiai Intézet 2004-es átszervezésekor felszámolt Tehetséggondozó Központjának munkatársai hozták létre. Az egyesület jelenleg egy, a tehetséges, érdeklődő gyerekek támogatásában elhivatott és örömét lelő felnőttekből és fiatalokból álló szakmai műhely.

Az Egyesület óvodás kortól serdülőkorig foglalkozik tehetséggondozó és fejlesztő programok biztosításával, tehetséges gyerekek támogatásával. Programjainkat az átlagosnál értelmesebb, ötletesebb, érdeklődőbb gyerekek számára tervezzük, céljuk, hogy a tehetséges gyermekek megkaphassák azt a pluszt, amelyre képességeikből eredően igényük van, és amelyet az “átlagos” gyermekekre tervezett oktatási szisztéma nem minden esetben tud számukra biztosítani.

A kiemelkedő képességűnek bizonyuló gyerekek tudását és készségeit komplex fejlesztő programokkal gazdagítjuk, érvényesülésüket a szülőknek, pedagógusoknak nyújtott pszichológiai tanácsadással segítjük elő. A gyerekeknek személyiségükhöz igazodó, szabad fejlődési lehetőséget kívánunk biztosítani úgy, hogy ne kelljen kiszakadniuk hagyományos környezetükből, családjukból, iskolájukból. A tehetségesnek bizonyuló gyerekek („tehetségígéretek”) az érdeklődésüknek és szükségleteiknek megfelelő dúsító programokban, szakköri foglalkozásokon és nyári táborokban vehetnek részt, felkészült felnőttek vezetésével és hasonló képességű, érdeklődésű gyerekek között.

Az Egyesület nonprofit szervezetként működik, állami, önkormányzati támogatást nem kap. Minden támogatást, segítséget, ötletet örömmel fogadunk. Az Egyesület beszámolóit az alábbi linken érhetik el.

Az egyesület számlaszáma: 10918001-00000019-89070006

Az egyesület adószáma: 18114885-1-41