Kézről készre

Iskolagyakorló

A program célja az iskolakezdés előtt álló gyerekek és szüleik felkészítése az iskolára. A program 3×6 alkalomból áll, az alkalmanként 2×45 perces foglalkozások során a gyerekek különböző, az iskolai beválás szempontjából fontos képességeit, részképességeit “tornáztatjuk meg” játékos formában. A szülők minden foglalkozás végén betekintést kapnak abba, amit a gyerekek csináltak: megtudják, hogy a sikeres iskolakezdés szempontjából miért fontos az adott képességterület, és ötleteket kapnak a terület további otthoni játékos fejlesztésére.

Programvezető: Zentai Dorottya (tanító, ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola)

Időpont: 8:30-10:30

Töprengő

Szeretsz rejtvényt fejteni, csalafinta képeket nézegetni, elrejtett talányokat felfedezni? Fürgébben járnak a gondolataid, mint a többi gyereknek? Szeretnél együtt játszani, ismerkedni új társakkal az iskola előtt? Akkor tarts velünk a Kisokos foglalkozáson! A program célja a gyerekek gondolkodásának, problémamegoldó képességének fejlesztése (kreatív gondolkodás, játékos logikai feladatok, vizuális logika, matematikai logika, cseles csalafintaságok és leleményességek) az életkori sajátosságoknak.

Programvezető: Győrffy Magdolna (ELTE Radnóti Gyakorlóiskola tanítója)

Időpont: 10:00-11:30

Kézről készre

Szeretsz festeni, ragasztani, vágni, gyurmázni, játszaniKészíts magadnak játékot, formáld kedvedre a tárgyakat! Ismerkedj meg új anyagokkal, technikákkal! A foglalkozás célja, hogy a gyerekek életkori sajátosságaiknak megfelelő játékos tevékenység során tapasztalatokat, gyakorlatot szerezzenek, fejlődjön térérzékelésük, szín- és formaérzékük, kézügyességük, erősödjön önbizalmuk, teret kapjon kreativitásuk. Izgalmas feladatokkal várlak benneteket!

Programvezető: Győrffy Magdolna (ELTE Radnóti Gyakorlóiskola tanítója)

Időpont: nem indul az őszi trimeszterben